06-21524097 douwe@doordouwe.com

Door Douwe

Douwe Soepboer: geboren in 1962 in het Friese dorpje Nes, aan de rand van Nederland op minder dan een kilometer van het Wad. Een plek waar wind altijd waait, wolken verwonderen en waar de lucht schoon is. Na de middelbare school maak ik in 1981 de keuze voor de Van Hall Hogeschool in Leeuwarden. Naast agrarische vakken volg ik met bovengemiddelde interesse de marketingvakken. Als mogelijke bedrijfsopvolger besluit ik dat mijn toekomst niet op de boerderij ligt. En Nes blijft wakker in mijn herinneringen.

Adviseur

Na mijn dienstplicht – ja die was er toen nog – start ik in 1988 als teeltadviseur bij een groothandel in vollegrondsgroenten (in Friesland) en daarna als adviseur op het terrein van gewasbescherming in Noord-Brabant. In beide functies zijn er dagelijks contacten met telers en loonwerkers waarbij ik mij samen met hen inzet om zaken van de grond, en ook uit de grond, te krijgen. Het dagelijkse contact met ondernemers en hun praktische aanpak dat ligt mij en het is nog altijd een belangrijk fundament in hoe ik zaken aan wil pakken.

Marketing-communicatie

In 1994 start ik een eigen bedrijf met de, ik zeg het maar eerlijk, niet al te originele naam Soepboer P&R. Al snel met een breed klantenportfolio met onder andere lokale Rabobanken, diverse ondernemers in de agrosector, maar ook bedrijven als Kring-apotheek in Den Bosch en de Koninklijke Schouten Groep in Giessen.

In 1999 is het tijd voor de volgende stap met de start van Reach waarin ik samen met partners Menno en Robert 23 jaar samenwerk. De eerste twintig jaar van de 21ste eeuw staan bol van ontwikkelingen op het terrein van communicatie. Waarbij vooral de transitie van offline naar online, technische (ict) ontwikkelingen en de enorme toename van communicatiemiddelen en -kanalen, waaronder social media, in het oog springen. We werken voor tal van bedrijven in zorg, onderwijs, vastgoed, industrie, financiën, handel en in de agrobusiness.

Verder met DoorDouwe

In 2023 maak ik de keus voor mijn derde bedrijf. Ik noem het Door Douwe en je kunt het aan elkaar en los van elkaar schrijven. Wat jij wil. Zo vat het samen waar ik voor wil staan. Binnen dit bedrijf zet ik mijn kennis en ervaring in bij het bedenken en maken van sterke communicatie voor commerciële bedrijven (b-to-b) en non profit (zorg, welzijn en overheid).

Maar natuurlijk moet het gaan over jou.

Genoeg over mij. Want het moet natuurlijk gaan over jouw plannen en wie je wilt bereiken met de juiste toon en de juiste middelen.

Samen overleggen?

Zoek je een denker en doener die je daarbij helpt?
Neem dan vooral contact op.