06-21524097 douwe@doordouwe.com

Relaties over Douwe

Marketing en communicatie. Het is ‘People Businesss’. De klik vormt de basis voor succes. Onderstaand vertelt een aantal mensen kort over hoe zij de samenwerking met Douwe ervaren.

Inge Schippers

Rivas, voorheen MidZuid

Sinds eind 2022 werkt Inge voor Rivas Zorggroep. Daarvoor is ze als communicatie-adviseur actief voor sociaal werkbedrijf MidZuid in Oosterhout. Daar staat ze mee aan de basis van de rebranding van het bedrijf dat daarvoor onder de naam !GO actief is. Een prachtklus waarbij je elkaar echt leert kennen.

Over de samenwerking

Contact maken, dat is wat de samenwerking met Douwe echt omschrijft. Tijdens de rebranding bij MidZuid stond niet het uiteindelijke product centraal voor Douwe, maar de mens die het bedrijf maakt tot wat het is. MidZuid is voor veel mensen meer dan alleen een baan. Het is meedoen in de maatschappij. In de verhalen voor MidZuid wist Douwe deze meerwaarde altijd goed te vangen. Door echt contact te maken lukt het Douwe om het op te schrijven alsof iemand dit zelf vertelt.

Bart de Vroome

Nufarm

Op wereldschaal is Nufarm een top tien speler op het terrein van gewasbescherming.  De afgelopen jaren timmert Nufarm Benelux meer en meer aan de weg met innovatieve oplossingen, met Bart als Business development manager en belangrijke aanjager. Samen met Douwe en Reach komen tal van campagnes van de grond onder andere op het terrein van duurzame innovaties.

Over de samenwerking

Douwe heeft vroeger in de agrarische sector gewerkt en kent de wereld van gewasbescherming. En dat maakt het leven van een customer marketeer bij Nufarm een stuk eenvoudiger. Naast zijn creativiteit & professionaliteit heb ik Douwe leren kennen als een zeer prettig persoon om mee samen te werken. Met volle overtuiging kan ik zeggen dat Douwe door zijn kwaliteiten onze marketing afdeling naar een hoger plan heeft gebracht.

Els Brouwer

Els Brouwer Consultancy en NVFL

Els en Douwe maken kennis met elkaar rond 2012 via het bedrijf medi. Els is een van de oprichters van patiëntenorganisatie NLNet, reist voor haar werk de wereld over en heeft samen met Joyce Bosman een prachtig plan voor een boek. Het is deze eerste kennismaking die niet alleen een mooi boek (Onder de indruk van jou) oplevert, maar bovenal een jarenlange samenwerking binnen diverse projecten.

Over de samenwerking

Samenwerken met Douwe is vooral vertrouwen, kwaliteit, positiviteit en aan iets moois bouwen. Vanaf ons eerste contact hadden we een band, die al ruim 10 jaar bestaat. Ik hou van eerlijke mensen die staan voor wat ze zeggen en beloven. Douwe is daar een goed voorbeeld van, duidelijke afspraken en op een plezierige manier aan mooie projecten werken. Kortom een (h)eerlijk mens met humor en creativiteit, die ideeën tot leven brengt!

Dennis van de Wal

Omniplast

Dennis van de Wal is actief in de kunststof industrie. Eerder in een internationale salesfunctie bij Van de Lande in Raamsdonksveer en tegenwoordig als Commercieel Directeur bij Omniplast in Veghel. Bij beide bedrijven werkt hij succesvol samen met Douwe op het terrein van (re)branding.

Over de samenwerking

Door de jaren heen heb ik meermaals samengewerkt met Douwe voor uiteenlopende projecten, van een losse advertentietekst tot de volledige re-branding van de corporate huisstijl en alles daar tussenin. Met zijn pragmatische instelling en brok aan ervaring heeft Douwe aan een half woord genoeg; een topper om mee samen te mogen werken!

Saskia Geurts

NPN

Als directeur van branchevereniging NPN, is Saskia een boegbeeld voor de voedingssupplementen branche. Belangrijk onderdeel van het werk van NPN is om consumenten te informeren over voedingssupplementen in relatie tot leefstijl en gezondheid. Regelmatig staat Saskia de media te woord waarbij ze ingaat over zaken als nut en veiligheid van voedingssupplementen.

Over de samenwerking

Het is heel prettig samenwerken met Douwe. Hij kan zich verplaatsen in je organisatie en denkt mee wat voor jouw situatie de beste communicatiestrategie is. Ik vind het heerlijk om direct te schakelen met Douwe en ook voor praktische zaken als het redigeren van teksten is het fijn samenwerken.

Johan van der Smissen

De Smis

Johan van der Smissen is lange tijd actief voor woningcorporatie Woonstichting Etten-Leur (kortweg WEL genoemd). Samen met Douwe van Reach werkt hij aan tal van communicatieprojecten. Tegenwoordig heeft Johan zijn eigen bedrijf met de naam De Smis. En nog altijd is er contact. Als is het maar om bij te praten over ontwikkelingen in het vakgebied.

Over de samenwerking

Ik ken Douwe al vanaf het moment dat hij 23 jaar geleden met Reach startte. Er was meteen een klik en vertrouwen in elkaar. No-nonsense, vrolijk, open en eerlijk, afspraak is afspraak! We maakten samen het ondernemingsplan en de communicatiestrategie van de corporatie. Een aantal jaren verzorgde hij met Reach voor Woonstichting Etten-Leur de huisstijl en de vormgeving van alle communicatiemiddelen tot en met de belettering van de bedrijfsbussen. Hij maakte mooie jaarverslagen en legio duidelijke informatiebrochures voor onze huurders. Ook toen de corporatie na een aantal jaren besloot met een ander communicatieadviesbureau in zee te gaan, bleven we contact houden. Ik kreeg de naam: ‘meest trouwe niet-klant’ Vlak voor de fusie met Allee Wonen in 2018 volgde een nieuwe opdracht: een boek over 25 jaar Woonstichting Etten-Leur. Het was geen eenvoudige opdracht. Er moest meer tijd en energie in gestoken worden dan gedacht. Maar niet zeuren, ‘doordouwe’ was het motto. Het resulteerde in een prachtig boek waar ik nog steeds trots op ben. Het werd aangeboden aan alle (oud)medewerkers en stakeholders. Toen ik een paar jaar geleden mijn eigen adviesbureau begon, heb ik deskundig advies en ondersteuning gehad bij het opzetten van mijn ondernemingsplan, logo, huisstijl en website.

Onze jarenlange zakelijke samenwerking heeft ook geleid tot een persoonlijke vriendschap die ik koester. Zoek je een tekstschrijver of wil je deskundig advies op het terrein van marketingcommunicatie -strategie dan beveel ik een gesprek met de nuchtere en altijd vrolijke Fries van harte aan. Douwe zal je niet teleurstellen.

Daniëlle van Dingenen

Van Dingenen Transport

MooiVastgelegd is een label van Douwe Soepboer en Hennie van de Kar dat zich richt op boeken voor bedrijven. In 2021 nemen Daniëlle en haar moeder Karin van Dingenen contact op met de vraag voor een jubileumboek over het familiebedrijf. Het levert een fraai boek op waarin de rijke familiegeschiedenis van drie ondernemende generaties wordt verteld met als decor Hapert in de Brabantse Kempen. Het is een boek waar we met elkaar trots op zijn.

Over de samenwerking

Omdat Van Dingenen Transport in 2022 haar 85 jarig jubileum had, vonden wij het tijd om alle verhalen te bundelen zodat deze niet verloren zouden gaan voor de volgende generaties. In onze zoektocht naar een partij die ons hierbij kon helpen kwamen we bij MooiVastgelegd uit. Aangezien het schrijven van een boek voor ons compleet nieuw is, was het onze wens om hierbij volledig aan de hand meegenomen te worden. Dit was voor Douwe en Hennie geen probleem en ze hebben ons van het begin tot het einde ondersteund in dit proces. Er waren korte lijntjes in de communicatie en het overleg verliep erg prettig. Er zijn prachtige verhalen geschreven en we hebben zeer positieve reacties ontvangen op het boek. Wij hebben de samenwerking met Douwe en Hennie als zeer prettig ervaren!