06-21524097 douwe@doordouwe.com

Het is onvoorstelbaar wat je met sportiviteit kunt bereiken. Tenminste zo denken DoorDouwe.com (Hank) en De Meent (Geertruidenberg) erover. Samen sponsoren zij het HDKC Kaatstoernooi uit liefde voor de onbekende kaatssport. En ze staan honderd procent achter de gedachte om aan de meest sportieve speler de felbegeerde sportiviteitsprijs uit te reiken. Want sportiviteit levert veel op. Sportief gedrag betekent vooral een ander iets gunnen. 

Kaatsvereniging

Als mede-oprichter, sponsor  (samen met Hans Jongenotter van De Meent) en tegelijk ook voorzitter van kaatsvereniging HDKC in Dussen, ben ik nauw betrokken bij de organisatie van ons jaarlijkse internationale kaatstoernooi. Omdat we vaak met moeite een scheidsrechter voor deze wedstrijd weten te vinden, bedachten we het volgende. We geven aan het einde van de dag een sportiviteitsprijs weg. Het resultaat hiervan is geweldig. Onderlinge kleine twisten worden vriendelijk met begrip voor elkaar opgelost. En gedraagt iemand zich toch onsportief, dan krijgt deze licht spottend te horen: “jij wilt de sportiviteitsprijs zeker niet winnen”. Het werkt echt. En aan het einde van de dag wordt een team of individu in het zonnetje gezet.

Impact

Zo’n 10 jaar geleden werd de sportiviteitsprijs gewonnen door een jonge knul uit België. In de jaren erna groeide hij uit tot een uitstekende speler die diverse grote prijzen won. Tot hij, nog geen twintig jaar oud, bij een verkeersongeluk om het leven kwam. Op de rouwkaart stond een lijst met overwinningen. Ook de ‘sportiviteitsprijs bij HDKC’ die ik persoonlijk aan hem had uitgereikt werd genoemd. Het ontroerde mij enorm. Op dat moment werd mij de impact van deze prijs pas echt duidelijk.

Waar mensen samen spelen en samen werken is sportiviteit een belangrijke voorwaarde. Met alle aandacht voor inclusiviteit en een veilige werkomgeving is sportiviteit een positieve aanvulling waarbij medewerkers elkaar ruimte en succes gunnen. Een sportiviteitsprijs in jouw bedrijf uitreiken kan daarom zomaar een heel goed idee zijn.

Ik ben Douwe Soepboer, marketing-communicatie specialist en tekstschrijver. Meer informatie over wie ik ben en wat mij beweegt, vind je op deze website. Wil je contact. Stuur dan een mail naar douwe@doordouwe.com